Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru
Ispitan 42-godišnjak i određen istražni zatvor

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru je 23. ožujka 2020. ispitalo privedenog hrvatskog državljanina (1978.) zbog osnovane sumnje na počinjenje dva kaznena djela protiv braka, obitelji i djece povredom djetetovih prava iz čl. 177. st. 2. KZ-a i nasiljem u obitelji iz čl. 179. a KZ-a, sve u vezi  sa čl. 51. KZ-a. (24. 3. 2020.)

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičenik 21. ožujka 2020. u obiteljskoj kući u okolici Zadra, u kojoj živi zajedno sa suprugom i njihovom zajedničkom djecom (2002. i 2007.), svjestan da time može ugroziti normalan psihofizički razvoj svoje djece, u nazočnosti djece vikao i vrijeđao oštećenu suprugu te bio nasilan prema sinu. Osnovano se sumnja da je svojim postupanjem kod sina i kćeri izazvao uznemirenost, a kod supruge osjećaj nesigurnosti i poniženosti.
Sucu istrage Županijskog suda u Zadru predloženo je određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od ponavljanja djela i opasnosti od utjecaja na svjedoke, što je sudac istrage prihvatio i osumnjičeniku odredio istražni zatvor.