Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Zadru
Ispitan 31-godišnjak i predloženo određivanje istražnog zatvora

U Županijskom državnom odvjetništvu u Zadru je 20. lipnja 2019. provedena dokazna radnja prvog ispitivanja hrvatskog državljanina (1988.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela protiv pravosuđa pomoći počinitelju nakon počinjenja kaznenog djela iz čl. 303. st. 1. Kaznenog zakona. (24. 6. 2019.)

Postoji osnovana sumnja da je 31-godišnji osumnjičenik, nakon bijega drugog osumnjičenika zbog učina kaznenog djela iz čl. 190. st. 2. Kaznenog zakona, u cilju skrivanja i pomaganja tom drugom osumnjičeniku kako on ne bi bio otkriven i uhićen, posredstvom jednog poznanika iz Zadra, unajmio stan u mjestu Kožinu za tog drugog osumnjičenika koji je bio u bijegu te mu je na taj način osigurao smještaj od 15. ožujka 2019. do 6. travnja 2019., kada je taj drugi osumnjičenik poginuo u prometnoj nesreći.
Sucu istrage Županijskog suda u Zadru predloženo je određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (čl. 123. st. 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku).