Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru
Ispitan 37-godišnjak i predloženo određivanje istražnog zatvora

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru ispitalo je hrvatskog državljanina (1983.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela protiv opće sigurnosti dovođenjem u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom iz čl. 215. st. 1. Kaznenog zakona i kaznenih djela oštećenja tuđe stvari iz čl. 235. st. 1. KZ-a. (24. 12. 2020.)

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 37-godišnjak od 4. rujna 2020. do 22. prosinca 2020. u Zadru, uporabom otvorenog plamena izazivao požare na kontejnerima za odlaganje komunalnog otpada uslijed čega bi se požar proširio na druge kontejnere i prema fasadama zgrada te bi došlo do oštećenja osobnih vozila, kao i oštećenja kontejnera. Osnovano se sumnja da je takvim postupanjem 22. prosinca 2020. izazvao požar na plastičnom spremniku koji se potom proširio na vozila pri čemu je jedno vozilo u potpunosti izgorjelo, dok su na četiri vozila nastala oštećenja termičke destrukcije te je takvim postupanjem pričinio štetu od više desetaka tisuća kuna.
Sucu istrage Županijskog suda u Zadru predloženo je da se protiv osumnjičenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela (čl. 123. st. 1. toč. 3. ZKP-a).