Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru
Ispitana dvojica osumnjičenika i određen istražni zatvor

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru je 24. lipnja 2020., u službi dežurstva, ispitalo privedene hrvatske državljane (1998. i 1995.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela protiv osobne slobode prijetnjom iz čl. 139. st. 2. Kaznenog zakona, te kaznenih djela protiv imovine teškom krađom iz čl. 229. st. 1. t. 2. KZ-a i oštećenjem tuđe stvari iz čl. 235. st. 1. KZ-a, sve u vezi sa čl. 51. KZ-a. (25. 6. 2020.)

Postoji osnovana sumnja da su dvojica osumnjičenika 22. lipnja 2020. došli ispred kuće oštećenice u Zadru gdje su u vozili zatekli njenog dečka i još jednog prijatelja te su ih počeli vrijeđati raznim pogrdnim riječima zbog čega su se njih dvojica sklonila na kat kuće oštećenice. Osumnjičenici su krenuli za njima, no na stubištu ih je zatekla oštećenica i zatražila ih da se udalje, što su oni odbili, te su, u cilju da ustraše oštećenicu, zaprijetili joj da će je usmrtiti što je kod nje izazvalo strah i uznemirenost. Postoji osnovana sumnja da je drugoosumnjičenik neposredno nakon toga došao do vozila oštećenika i u trenutku dok je oštećenik bio u vozilu, u cilju da dođe do tuđih predmeta, kroz otvoreni prozor vozila provukao ruku te oštećeniku uzeo mobitel vrijedan 2.200,00 kuna. Osnovano se sumnja da je drugoosumnjičenik prilikom odlaska s mjesta događaja nogom razbio stražnja svjetla na vozilu oštećenice.
Sucu istrage Županijskog suda u Zadru predloženo je određivanje istražnog zatvora protiv obojice osumnjičenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela što je sudac istrage prihvatio i osumnjičenicima odredio istražni zatvor.