Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru
Ispitan 37-godišnjak i predloženo određivanje istražnog zatvora

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru je 25. veljače 2020. ispitalo privedenog hrvatskog državljanina (1983.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela nasilje u obitelji iz čl. 179. a Kaznenog zakona. (26. 2. 2020.)

Postoji osnovana sumnja da je 37-godišnjak od siječnja 2017. do 24. veljače 2020. u svojoj obiteljskoj kući u Zadru, u kojoj živi s majkom, svjestan da svojim ponašanjem ponižava i ugrožava svoju majku, gotovo svakodnevno u alkoholiziranom stanju vrijeđao ju i prijetio joj pri čemu je razbijao namještaj po kući, bacao sjedalice, te lupao šakama po stolu. Osnovano se sumnja da je 24. veljače 2020. u teško alkoholiziranom stanju prijetio majci zbog čega je ona pozvala policijske službenike, a opisano postupanje je kod oštećenice izazvalo osjećaj povrijeđenosti, poniženosti i nemoći.
Sucu istrage Županijskog suda u Zadru predloženo je određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od ponavljanja djela te opasnosti od utjecaja na svjedoke, a što je sudac istrage prihvatio te osumnjičeniku odredio istražni zatvor.