Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru
Ispitan 43-godišnjak i predloženo određivanje istražnog zatvora

U Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru provedena je dokazna radnja prvog ispitivanja hrvatskog državljanina (1975.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela protiv života i tijela teškom tjelesnom ozljedom iz čl. 118. st. 1. Kaznenog zakona i kaznenog djela protiv osobne slobode prijetnjom iz čl. 139. st. 3. u vezi sa st. 2. KZ-a, sve u vezi čl. 51. KZ-a. (26. 6. 2018.)
Postoji osnovana sumnja da je osumnjičenik 24. lipnja 2018. oko 19,30 sati u Zadru, vidjevši novinara kojem je zamjerio sadržaj tekstova koje je ovaj objavio, izašao iz svoga parkiranog automobila te stao ispred oštećenika i uputio mu prijeteće riječi, a potom ga; u cilju da mu nanese tešku tjelesnu ozljedu; udario stisnutom šakom u predjelu nosa i usta. Oštećenik je pao na tlo, a 43-godišnjak je, osnovano se sumnja, nastavio udarati oštećenika po tijelu te glavi dok je ležao na tlu ponavljajući istovremeno prijetnje. Oštećenik je na kratko izgubio svijest, a kada je došao k svijesti podigao se s tla, na što mu je osumnjičenik, u cilju da ga ustraši, ponovio riječi prijetnje. Oštećenik je zadobio tešku tjelesnu ozljedu u vidu prijeloma desne podlaktice te osjetio strah za vlastiti život u vezi daljnjeg obavljanja poslova na svom radnom mjestu novinara.
Sucu istrage Županijskog suda u Zadru je predloženo određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (čl. 123. st. 1. toč. 3. Zakona o kaznenom postupku).