Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru
Podignuta optužnica protiv 38-godišnjaka i 23-godišnjakinje zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru je 25. listopada podiglo optužnicu protiv 38-godišnjeg hrvatskog državljanina i 23-godišnje hrvatske državljanke zbog počinjenja kaznenog djela protiv zdravlja ljudi neovlaštenom proizvodnjom i prometom drogama iz čl. 190. st. 2. u vezi st. 1. KZ-a. (26. 10. 2019.)

Okrivljenicima se stavlja na teret da su 26. kolovoza 2019. u Zadru, u kući u kojoj neprijavljeno borave, zajednički i dogovorno, u cilju da se nepripadno materijalno okoriste daljnjom preprodajom na ilegalnom narko tržištu, držali 637,88 grama droge amfetamin pakirane u osam omota, 41,22 grama droge kokain pakirane u devet PVC vrećica, 5,06 grama droge amfetamin, dva kilograma i 821,15 grama droge marihuane, dvije digitalne vage sa tragovima droge amfetamin, kokain i tetrahidrokanabinola, aparat za vakumiranje na kojem je utvrđena prisutnost droge amfetamin, te metalnu drobilicu u kojoj je bila usitnjena opojna droga marihuana.
Državno odvjetništvo predložilo je produljenje istražnog zatvora protiv 38-godišnjeg prvookrivljenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (čl. 123. st. 1. toč. 3. ZKP-a).