Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru
Ispitan 49-godišnjak i predloženo određivanje istražnog zatvora

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru je 26. veljače 2020. ispitalo privedenog hrvatskog državljanina (1971.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela prijetnje iz čl. 139. st. 2. Kaznenog zakona, čl. 139. st. 3. KZ-a te kazneno djelo oštećenja tuđe stvari iz č. 235. st. 1. KZ-a sve u svezi čl. 51. KZ-a. (27. 2. 2020.)

Postoji osnovana sumnja da je 49-godišnjak 21. veljače 2020. u obiteljskoj kući na otoku Ugljanu, u kojoj stanuje oštećenik, došao do ulaznih vrata kuće koja su bila zaključana i nasilno ih otvorio pomoću sjekire te ušao u kuću i uz prijetnje fizički napao oštećenika. Osnovano se sumnja da je u dnevnom boravku kuće sjekirom udarao po televizoru, glazbenoj liniji i stolu te se potom udaljio, a opisano postupanje je kod oštećenika izazvalo osjećaj straha i ugroženosti. Osnovano se sumnja da je nakon prethodno opisanog kaznenog djela, u popodnevnim satima ponovno došao u kuću oštećenika gdje je zatekao svoju suprugu, pa je, s ciljem da kod nje izazove strah, fizički ju napao udarajući je drškom sjekire po glavi i uz prijetnje joj uzeo ključeve zajedničke kuće, a kod nje izazvao osjećaj straha i ugroženosti.
Sucu istrage Županijskog suda u Zadru predloženo je određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od ponavljanja djela te opasnosti od utjecaja na svjedoke, što je sudac istrage prihvatio i osumnjičeniku odredio istražni zatvor.