Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru
Podignuta optužnica protiv 38-godišnjaka zbog razbojništva, krivotvorenja isprave i nedozvoljenog posjedovanja eksplozivnih tvari

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru podiglo je pred Općinskim sudom u Zadru optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1982.) zbog počinjenja kaznenog djela razbojništva iz čl. 230. st. 1. KZ-a, kaznenog djela krivotvorenja isprave iz čl. 278. st. 1. i 3. KZ-a, te kaznenog djela nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari iz čl. 331. st. 1. KZ-a, a sve u vezi sa čl. 51. st. 1. KZ-a. (28. 1. 2020.)

Okrivljenika se tereti da je 19. studenoga 2019. u Zadru, maskiran motorističkom kacigom na glavi, u nakani da dođe do novca, ušao u ljekarnu te zastrašivanjem sa nepoznatim predmetom koji je bio umotan u PVC vrećicu, od zaposlenice zatražio da mu preda novac, pa mu je ona u strahu za život predala iz blagajne iznos od 3.160,00 kuna. Tereti ga se i da je istog dana u Zadru, na mopedu kojeg je privremeno koristio, crnom ljepljivom trakom preinačio brojeve i slova na registarskoj oznaci mopeda. Okrivljeniku se stavlja na teret i da je 20. studenoga 2019. u svojoj obiteljskoj kući u Zadru, držao dvije granate kalibra 44 mm u originalnom pakiranju, koje se koriste za višecijevni bacač granata.
U optužnici je predloženo da se okrivljeniku produlji istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.