Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru
Ispitan 30-godišnjak i predloženo određivanje istražnog zatvora

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru je 29. srpnja 2020. u službi dežurstva ispitalo privedenog hrvatskog državljanina (1990.) zbog osnova sumnje na počinjenje kaznenih djela prikrivanja iz čl. 244. st. 1. i 2. Kaznenog zakona i kaznenog djela krivotvorenja isprave čl. 278. st. 1. KZ-a, u vezi sa čl. 51. KZ-a. (30. 7. 2020.)

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičenik od kolovoza 2017. do veljače 2020. godine u Zadru i jednom mjestu pored Zadra, nakon što je prethodno osobno ili preko drugih osoba kupovao karambolirana vozila marke Golf VII, nakon toga od za sada nepoznatih osoba kupovao vozila marke Golf VII koja su otuđena, nakon čega je, iako svjestan da se radi o otuđenim vozilima, u svojoj autolimarskoj radionici otuđena vozila rastavljao na dijelove i uklanjao originalne brojeve šasija. Osnovano se sumnja da je potom te dijelove ugrađivao i na taj način kompletirao kupljena karambolirana vozila koja je potom prodavao drugim fizičkim osobama. Osnovano se sumnja da je na taj način ukupno prodao pet osobnih vozila marke Golf VII.
Sucu istrage je predloženo da se osumnjičeniku odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, što je sudac istrage odbio te osumnjičeniku odredio mjere opreza kao zamjenu za istražni zatvor. Općinsko državno odvjetništvo u Zadru podnijelo je žalbu protiv odluke suca istrage.