Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru
Podignuta optužnica protiv 31-godišnjaka zbog teške tjelesne ozljede i prijetnje

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru podiglo je optužnicu protiv 31-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog počinjenja kaznenog djela protiv života i tijela teškom tjelesnom ozljedom iz čl. 118. st. 1. Kaznenog zakona i kaznenog djela protiv osobne slobode prijetnjom iz čl. 139. st. 2. u vezi st. 1. KZ-a. (31. 7. 2018.)
Okrivljenika se tereti da je 28. svibnja 2018., nakon što je u jedan ugostiteljski objekt u Zadru donio ručnu bombu, u cilju da ustraši 18-godišnju oštećenicu, zaprijetio joj da ako ga prijavi policiji da će biti u zatvoru ali kad izađe da će ubiti nju i njenu obitelj, što je kod oštećenice izazvalo strah i uznemirenost.
Tereti ga se da je 13. lipnja 2018. oko 21,00 sat, kad je oštećenica došla u ugostiteljski objekt, udario ju rukom u potiljak i za njom otišao u toalet optužujući je za varanje, te u namjeri da je teško tjelesno ozlijedi, počeo je udarati šakama po glavi, a kad je ona pobjegla u drugi toalet, ušao je za njom i udarao je šakama u glavu, a potom je uhvatio rukama za glavu i nekoliko puta njenom glavom udario o umivaonik. Oštećenica je potom pobjegla u ugostiteljski objekt, a okrivljenik je, tereti ga se, u dva navrata uhvatio oštećenicu za kosu i bacio na pod te ju više puta udario nogom u tijelo i glavu nanijevši joj teške tjelesne ozljede.
U optužnici je Općinskom sudu u Zadru predloženo da se protiv okrivljenika produlji istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (čl. 123. st. 1. toč. 3. Zakona o kaznenom postupku).