Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru
Određen istražni zatvor protiv 65-godišnjaka

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru podnijelo je 3. veljače 2016. sucu istrage Županijskog suda u Zadru prijedlog za određivanje istražnog zatvora temeljem čl. 123. st. 1. toč. 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku protiv talijanskog državljanina (1951.) zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo prostitucije iz čl. 157. Kaznenog zakona. (4. 2. 2016.)

Postoji osnovana sumnja da je od 23. studenog 2015. do 23. siječnja 2016. u Zadru i okolici; u cilju ostvarivanja dobiti i druge koristi; stupio u kontakt s pet hrvatskih državljanki te s njima dogovarao da će im pronalaziti klijente kojima će one pružati seksualne usluge uz naplatu, a dio od dobivenog iznosa će predavati njemu. Ujedno, osnovano se sumnja da je posuđivao djevojkama novac zauzvrat tražeći da dug umjesto vraćanja novca njemu odrade pružanjem seksualnih usluga. Nakon što je pronalazio zainteresirane muškarce, osnovano se sumnja da je putem svog mobitela pozivao ženske osobe i dogovarao međusobne susrete između njih i zainteresiranih klijenata te organizirao njihov dolazak do ugostiteljskog objekta, motela i apartmana.
Sudac istrage Županijskog suda u Zadru prihvatio je prijedlog ovog državnog odvjetništva i odredio osumnjičeniku istražni zatvor u trajanju od trideset dana.