Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru
Podnijet prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv 31-godišnjaka zbog dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru je podnijelo sucu istrage Županijskog suda u Zadru prijedlog za određivanje istražnog zatvora temeljem čl. 123. st. 1. toč. 3. ZKP-a protiv hrvatskog državljanina (1981.) zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom iz čl. 263. st. 3. u vezi st. 1. Kaznenog zakona. (4. 9. 2012.)
Postoji osnova sumnje da je oko 20,30 sati 31. kolovoza 2012. na području Parka prirode Vransko jezero, pri povratku sa ispaše ovaca a prilikom prolaska kroz predio zvani Vinogradić, upaljačem zapalio nisko raslinje i trsku, iako je bio svjestan da je travu zapalio u sušnom ljetnom razdoblju što je imalo za posljedicu da se vatra nošena jakim južnim vjetrom proširila na veliki dio područja sa sjeverne strane Vranskog jezera unutar Parka prirode. Požar je ugašen sutradan u 7,50 sati intervencijom vatrogasaca JVP Biograd, DVD Pakoštane, DVD Drage i DVD Sveti Filip i Jakov uz pomoć protupožarnog aviona.