Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Zadru
Ispitan 32-godišnjak i predloženo određivanje istražnog zatvora

U Županijskom državnom odvjetništvu u Zadru ispitan je državljanin Republike Hrvatske (1984.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela pokušaja teškog ubojstva iz čl. 111. toč. 6. u svezi s čl. 34. Kaznenog zakona na štetu policijskog službenika, kaznenog djela prisile prema službenoj osobi iz čl. 314. st. 2. u svezi sa st. 1. KZ-a, kaznenog djela izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu iz čl. 227. st. 3. u svezi sa st. 1. KZ-a i krivotvorenje isprave iz čl. 278. st. 3. u svezi sa st. 1. KZ-a. (9. 8. 2016.)

Postoji osnovana sumnja da je 32-godišnji osumnjičenik u Pakoštanima prilikom bijega osobnim automobilom ispred policijske patrole; nakon počinjenja provalne krađe u Vodicama; namjerno usmjerio automobil u punoj brzini prema policijskom službeniku koji ga je zaustavljao svjetlećom palicom za zaustavljanje. Policijski službenik se morao baciti u stranu kako bi izbjegao udar, a osumnjičenik je nastavio vožnju te su ga pratila dva službena automobila s upaljenim rotirajućim svjetlima. Kada ga je službeni automobil pokušao preteći i zaustaviti, osnovano se sumnja da ga je svojim zadnjim lijevim krajem namjerno udario u njegov prednji desni i destabilizirao ga te povećao brzinu. Zbog prevelike brzine nije uspio savladati desni zavoj nego je automobilom izletio izvan kolnika gdje se automobil prevrnuo pri čemu je suputnik u osumnjičenikovu automobilu zadobio tešku tjelesnu ozljedu.
Nakon prvog ispitivanja osumnjičenika ovo je državno odvjetništvo podnijelo sucu istrage Županijskog suda u Zadru prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika koji je sudac istrage prihvatio i osumnjičeniku odredio istražni zatvor.