Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Zadru
Ispitan 33-godišnjak zbog dva pokušaja ubojstva i neovlaštene uporabe tuđe pokretne stvari

U Županijskom državnom odvjetništvu u Zadru je provedeno prvo ispitivanje hrvatskog državljanina 1983.) zbog osnovane sumnje na počinjenje dva kaznena djela pokušaja ubojstva iz čl. 110 u vezi čl. 34. st. 1. Kaznenog zakona i kaznenog djela neovlaštene uporabe tuđe pokretne stvari iz čl. 234. st. 2. KZ-a. (27. 2. 2015.)
Postoji osnovana sumnja da je 33-godišnjak oko 20 sati 24. veljače 2015. u hodniku jedne zgrade u Zadru, nakon kraće prepirke s R. V. i M. K., nožem zamahnuo u predio trbuha M. K. što je prepriječio R. V., a potom je osumnjičenik počeo daviti R. V., a dvojica oštećenika su u daljnjem guranju uspjeli od sebe odbiti napad 33-godišnjaka. Opisanom događaju je prethodilo da je osumnjičenik istog dana oko 17,10 sati u Zadru stavio u pogon vozilo u vlasništvu R. V. koji je ostavio ključ u kontakt bravi te se s vozilom udaljio prema zgradi u kojoj živi.
Nakon ispitivanja dežurni državni odvjetnik je predložio sucu istrage određivanje istražnog zahtjeva protiv osumnjičenika iz zakonske osnove čl. 123. st. 1. t. 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku (opasnost od ponavljanja djela i utjecaja na svjedoke) koji je sudac istrage Županijskog suda u Zadru prihvatio i osumnjičeniku odredio istražni zatvor u trajanju od mjesec dana.