Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Zadru
Podnijet istražni zahtjev protiv 29-godišnjaka i 20-godišnjaka zbog pokušaja ubojstva i teške tjelesne ozljede

Županijsko državno odvjetništvo u Zadru podnijelo je Istražnom sucu Županijskog suda u Zadru istražni zahtjev protiv hrvatskih državljana (1981. i 1990.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela pokušaja ubojstva iz čl. 90. u svezi čl. 33. Kaznenog zakona i pokušaja teške tjelesne ozlijede iz čl. 99. st. 4. u svezi st. 1. sve u svezi čl. 33. KZ-a. (30. 3. 2010.)

Postoji osnovana sumnja da su 29-godišnjak i 20-godišnjak oko četiri sata 27. ožujka 2010., ispred noćnog kluba u Zadru, a nakon kratke prepirke, fizički napali T. P. odnosno 20-godišnjak ga je izudarao šakama po glavi i tijelu a potom ga je prvoosumnjičenik nastavio udarati te ga džepnim nožem ubo u trbuh i leđa nanijevši mu tešku i po život opasnu tjelesnu ozljedu. Daljnji napad spriječili su policijski službenici, a život je oštećeniku spašen pravovremenom liječničkom intervencijom u Općoj bolnici Zadar.
Protiv obojice osumnjičenika predloženo je određivanje pritvora zbog opasnosti od ponavljanja djela i zbog opasnosti da će sa slobode utjecati na svjedoke i time ometati kazneni postupak.