Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru
Podignuta optužnica protiv 46-godišnjaka zbog tjelesne ozljede i prijetnje

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru je 2. ožujka 2020. podiglo pred Općinskim sudom u Zadru optužnicu protiv državljanina Republike Hrvatske (1974.) zbog počinjenja kaznenih djela protiv života i tijela nanošenjem tjelesne ozljede iz čl. 117. st. 1. i 2. Kaznenog zakona, i kazneno djelo protiv osobne slobode prijetnjom iz čl. 139. st. 3. KZ-a. (4. 3. 2020.)

Okrivljeniku se stavlja na teret da je točno neutvrđenog dana sredinom 2019. godine u stanu u Novalji, u kojem živi u zajedničkom kućanstvu sa izvanbračnom suprugom, udarao ju otvorenim dlanom po cijelom tijelu zbog čega je oštećenica zadobila više kontuzija i modrica po tijelu. Tereti ga se da je potom 3. veljače 2020. u alkoholiziranom stanju oštećenicu udarao rukama po tijelu i licu i čupao za kosu, uslijed čega je ona zadobila lake tjelesne ozljede, te da je 4. veljače 2020. u istom stanu, prilikom intervencije policijskih službenika zbog učina kaznenih djela na štetu oštećenice, u trenutku kad su mu policijski službenici predočili da mora poći s njima, uputio oštećenici riječi prijetnje.
U optužnici je predloženo da se produlji istražni zatvor protiv okrivljenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (čl. 123. st. 1. toč. 3. ZKP-a).