Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru
Podignuta optužnica protiv 20-godišnjaka zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru podiglo je optužnicu protiv 20-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog počinjenja kaznenog djela protiv zdravlja ljudi neovlaštenom proizvodnjom i prometom drogama iz čl. 190. st. 2. Kaznenog zakona/11. (8. 2. 2019.)
Optužnicom mu se stavlja na teret da je 21. siječnja 2019. u obiteljskoj kući u kojoj živi u Bibinjama; u namjeri ostvarivanja nepripadne imovinske koristi prodajom droge, protivno odredbi čl. 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga; radi daljnje prodaje, držao ukupno tri kilograma i 323,69 grama droge marihuane, kao i digitalnu vagu za precizno mjerenje na kojoj je utvrđenja prisutnost tetrahidrokanainola, a ta se droga nalazi na Popisu opojnih droga, psihotropnih tvari i biljaka iz kojih se može dobiti opojna droga te tvari koje se mogu uporabiti za izradu opojnih droga.
U optužnici je predloženo produljenje mjera opreza protiv okrivljenika koje su određene rješenjem Općinskog suda u Zadru na temelju odredbe čl. 98. st. 5. Zakona o kaznenom postupku.