Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru
Određen istražni zatvor protiv 31-godišnjaka

Policijska uprava zadarska je podnijela 7. ožujka 2015. kaznenu prijavu protiv hrvatskog državljanina (1984.) zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama iz čl. 190. st. 2. Kaznenog zakona. (9. 3. 2015.)
Postoji osnovana sumnja da je 31-godišnjak oko 18,40 sati 6. ožujka 2015. prilikom izlaska iz dvorišta obiteljske kuće u Zadru; nakon što je od nepoznate osobe, protivno čl. 3. Zakona o suzbijanju opojnih droga, a u cilju daljnje prodaje i ostvarivanja imovinske koristi, nabavio oko 19,9 grama opojne droge heroin vrijedne oko 8.000,00 kuna; zaustavljen u posjedu te droge. Naime, policijskim službenicima koji su ga zaustavili osumnjičenik je dragovoljno predao jednu žutu PVC vrećicu s navedenom količinom heroina kao i iznos od 1.240,00 kuna koji je zaradio prodajom droge.
Ovo je državno odvjetništvo podnijelo sucu istrage Županijskoga suda u Zadru prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika temeljem čl. 123. st. 1. toč. 3. Zakona o kaznenom postupku odnosno zbog opasnosti od ponavljanja djela koji je sudac istrage prihvatio i odredio mu jednomjesečni istražni zatvor.