Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru
Ispitan 26-godišnjak i određen istražni zatvor

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru ispitalo je privedenog hrvatskog državljanina (1994.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama iz čl. 190. st. 2. Kaznenog zakona. (12. 3. 2020.)

Postoji osnovana sumnja da je 26-godišnjak 11. ožujka 2020. u stanu u kojem boravi u Zadru, radi daljnje prodaje na ilegalnom narko tržištu, držao 454,8 grama droge marihuane upakirane u dvije PVC vrećice, pojedinačnih težina 24,8 grama i 430 grama, pet tableta droge MDMA, digitalnu vagu za precizno mjerenje, te uređaj za vakumiranije i prozirne PVC vrećice, a koja se nalazi na Popisu opojnih droga, psihotropnih tvari i biljaka iz kojih se može dobiti opojna droga te tvari koje se mogu uporabiti za izradu opojnih droga. Osnovano se sumnja da je kod sebe imao i novčani iznos od 16.800,00 kuna i 1.190,00 eura koji je pribavljen od prodaje droge.
Sucu istrage Županijskog suda u Zadru predloženo je određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od ponavljanja djela što je sudac istrage prihvatio i osumnjičeniku odredio istražni zatvor.