Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru
Ispitan 54-godišnjak i predloženo određivanje istražnog zatvora

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru je, u službi dežurstva, ispitalo privedenog hrvatskog državljanina (1966.) zbog sumnje na počinjenje kaznenih djela nametljivo ponašanje iz čl. 140. st. 1. Kaznenog zakona, prijetnje iz čl. 139. st. 2. KZ/11 i kazneno djelo nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksploziva iz čl. 331. st. 1. sve u vezi čl. 51. KZ/11. (12. 6. 2020.)

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičenik od 9. travnja do 10. lipnja 2020. u Zadru, iako ga je oštećenik u više navrata upozorio kako ne želi imati kontakte s njim, kontinuirano i svakodnevno ga sa svog mobilnog telefona nazivao i slao mu poruke u kojima ga je, između ostalog, vrijeđao i nazivao ga raznim pogrdnim riječima. Osnovano se sumnja da je od 9. do 10. travnja 2020. u Zadru, u cilju da ga uplaši i uznemiri, na njegov mobilni telefon u više navrata poslao poruke prijetećeg sadržaja, koje su kod oštećenika izazvale osjećaj uznemirenosti i straha za vlastitu sigurnost i život.
Postoji osnovana sumnja da je osumnjičenik 11. lipnja 2020. u Zadru, držao pušku nepoznate marke skraćene cijevi i kundak.
Sucu istrage Županijskog suda u Zadru predloženo je određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.