Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru
Podignuta optužnica protiv 25-godišnjaka zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru podiglo je optužnicu protiv 25-godišnjeg državljanina Republike Hrvatske zbog počinjenja kaznenog djela protiv zdravlja ljudi neovlaštenom proizvodnjom i prometom drogama iz čl. 190. st. 2. Kaznenog zakona/11. (18. 6. 2019.)

Okrivljeniku se stavlja na teret da je 9. svibnja 2019. u 20,45 sati na Autobusnom kolodvoru u Zadru, protivno čl. 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, u cilju daljnje prodaje korisnicima na ilegalnom tržištu radi stjecanja protupravne imovinske koristi, držao kod sebe ukupno 101,9 grama droge heroin, upakirane u četiri PVC vrećice pojedinačnih težina: 69,52 grama, 30,05 gram, 0,66 grama, 0,86 grama te jednu PVC vrećicu u kojoj je bila droga marihuana težine 0,7 grama, kao i jednu ručno spravljenu cigaretu u kojoj je bila droga marihuana težine 0,33 grama, a koje se nalaze na Popisu droga, psihotropnih tvari i biljaka iz kojih se može dobiti droga, te tvari koje se mogu uporabiti za izradu droga.
U optužnici je Općinskom sudu u Zadru predloženo da se protiv okrivljenika produlji istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (čl. 123. st. 1. toč. 3. ZKP-a).