Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Zadru
Podignuta optužnica protiv 56-godišnjaka zbog teškog ubojstva i dva pokušaja teškog ubojstva

Županijsko državno odvjetništvo u Zadru je nakon provedene istrage podiglo pred Županijskim sudom u Zadru optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1959.) zbog počinjenja kaznenih djela teškog ubojstva i dva pokušaja teškog ubojstva. (20. 3. 2015.)
Okrivljenika se tereti da je oko 11 sati 23. prosinca 2014. u Zadru; ispred obiteljske kuće oštećenika, ispalio dvanaest hitaca iz pištolja marke Beretta prema oštećenom M. O. koji je u naručju držao dijete, pri čemu je šest hitaca pogodilo M. O. koji je zbog zadobivenih teških i po život opasnih ozljeda glave i grudnog koša preminuo 28. prosinca 2014. u Općoj bolnici u Zadru. Dijete je zadobilo tešku i po život opasnu ozljedu (prostrijelna rana glave) a život mu je spašen zahvaljujući hitnoj medicinskoj intervenciji. Okrivljenika se tereti da je nakon opisanog događaja krenuo u kuću oštećenika u namjeri usmrćenja bivše supruge M. M. O. prethodno napunivši spremnik pištolja novim streljivom. U toj ga je namjeri spriječio susjed koji se bacio na njega i srušio ga na pod.
U optužnici je predloženo da se protiv okrivljenika produlji istražni zatvor temeljem čl. 123. st. 1. točka 3. i 4. ZKP-a, u kojem se nalazi od 23. prosinca 2014.