Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru
Ispitan 20-godišnjak zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama

U Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru provedena je dokazna radnja prvog ispitivanja hrvatskog državljanina (1999.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela protiv zdravlja ljudi neovlaštenom proizvodnjom i prometom drogama iz čl. 190. st. 2. Kaznenog zakona/11. (22. 1. 2019.)
Postoji osnovana sumnja da je osumnjičenik 21. siječnja 2019. u obiteljskoj kući u Bibinjama, protivno odredbi čl. 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe opojnih droga, radi daljnje neovlaštene preprodaje držao ukupno tri kilograma i 457,6 grama droge marihuane, upakirane u tri prozirne PVC vrećice, kao i digitalnu vagu za precizno mjerenje na kojoj su bili tragovi droge marihuane, a koja droga se nalazi na Popisu opojnih droga, psihotropnih tvari i biljaka iz kojih se može dobiti opojna droga te tvari koje se mogu uporabiti za izradu opojnih droga.   
Sucu istrage Županijskog suda u Zadru predloženo je određivanje istražnog zatvora protiv 20-godišnjaka zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (čl. 123. st. 1. toč. 3. ZKP-a).