Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Zadru
Ispitan 36-godišnjak i predloženo određivanje istražnog zatvora

U Županijskom državnom odvjetništvu u Zadru je u službi dežurstva provedena dokazna radnja prvog ispitivanja hrvatskog državljanina (1983.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari iz čl. 331. st. 3. Kaznenog zakona. (8. 11. 2019.)

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičenik 11. lipnja 2019. u Zagrebu kupio od jedne osobe više tisuća komada streljiva vojnog podrijetla te potom drugoj osobi prodao dvije tisuće komada streljiva, a ostatak je donio u mjesto Zaton i spremio ga u garažu te nudio na prodaju tako da je do 6. studenog 2019. u garaži držao preostalih nekoliko tisuća komada streljiva, kao i tridesetak komada streljiva vojnog podrijetla, pet spremnika za 20 komada vatrenog oružja, jedan metalni spremnik zapremine 20 komada za dugo vatreno oružje, jedan plastični spremnik zapremnine 30 komada za oružje, jedan spremnik zapremine 30 komada za vatreno oružje, a za to je oružje je dozvoljen spremnik do 21 komad streljiva.
Općinsko državno odvjetništvo u Zadru predložilo je sucu istrage Županijskog suda u Zadru određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika.