Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru
Ispitan 48-godišnjak i određen istražni zatvor

U Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru provedena je dokazna radnja prvog ispitivanja hrvatskog državljanina (1971.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela protiv zdravlja ljudi neovlaštenom proizvodnjom i prometom droga iz čl. 190. st. 2. u vezi sa st. 1. Kaznenog zakona. (12. 9. 2019.)

Postoji osnovana sumnja da je 48-godišnji osumnjičenik 11. rujna 2019. u obiteljskoj kući u Zadru; protivno odredbi čl. 3. st. 1. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, i u namjeri daljnje prodaje korisnicima na ilegalnom narko tržištu; kod sebe neovlašteno posjedovao ukupno 59,6 grama droge kokaina, upakirane u pet prozirnih PVC vrećica, te dva grama droge marihuane upakirane u dvije prozirne vrećice, dvije digitalne vage te oko 109,1 gram bijele praškaste tvari (lactosum) (namijenjena povećanju mase droge) i 35 komada prozirnih PVC vrećica namijenjenih za izradu paketića droge za uličnu preprodaju, kao i 22 komada latex rukavica. Osnovano se sumnja da je osumnjičenik ostvario od prodaje droge protupravnu imovinsku korist u iznosu od 39.500,00 eura.
Sucu istrage Županijskog suda u Zadru predloženo je određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (čl. 123. st. 1. toč. 3. Zakona o kaznenom postupku).