Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu
Ispitan 52-godišnjak i određen istražni zatvor

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu je 31. siječnja 2017. ispitalo hrvatskog državljanina (1964.) zbog osnova sumnje na počinjenje kaznenog djela nametljivog ponašanja iz članka 140. stavak 1. i 2. Kaznenog zakona. (1. 2. 2017.)

Postoji osnovana sumnja da je 52-godišnji osumnjičenik od 22. prosinca 2016. do 29. siječnja 2017. u Zagrebu; u nakani da uspostavi neželjeni kontakt sa svojom bivšom suprugom, sinom i kćerkom, ustrajno ih tražio i uhodio te dolazio na mjesta na kojima bi oni bilo, a kada bi saznao njihovu adresu stanovanja, zatražio bi od svog poznanika da u njegovo ime kontaktira sa sinom. Osnovano se sumnja da je 22. siječnja 2017. došao na njihovu adresu stanovanja, zvonio na portafon, no s obzirom da mu bivša supruga i djeca zbog straha nisu otvarali vrata, zvonio je na portafone ostalih stanara, pred vratima njihova stana ih dozivao te se raspitivao kod susjeda. Osnovano se sumnja i da je od od 7. siječnja 2017. do 29. siječnja 2017. svojoj bivšoj supruzi i sinu s mobitela uputio niz SMS poruka, a opisanim je ponašanjem kod oštećenika izazvao osjećaj straha, nesigurnosti i tjeskobe.
Protiv osumnjičenika je predloženo određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (članak 123. stavak 1. točka 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku) što je sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu prihvatio i odredio mu istražni zatvor.