Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu
Podignuta optužnica protiv 36-godišnjaka zbog dva teška ubojstva

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu podiglo je optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1983.) zbog počinjenja kaznenog djela teškog ubojstva iz članka 111. toč. 2. i 4. Kaznenog zakona iz koristoljublja na štetu posebno ranjive žrtve, i zbog počinjenja kaznenog djela teškog ubojstva iz članka 111. toč. 1. i 4. Kaznenog zakona na štetu druge osobe. (1. 4. 2019.)
Okrivljenika se tereti da je u noći 23./24. studenog 2018. od 23,00 do 6,30 sati u Zagrebu, nasilno ušao u obiteljsku kuću u naselju III. Struge, u vrijeme dok je u spavaćim sobama bilo dvoje oštećenika, u namjeri da ih ubije kako bi se domogao novca. Okrivljenika se tereti da je prišao s leđa oštećenici i nožem joj zadao nekoliko reznih rana prednje strane vrata te ju tako usmrtio pri čemu je, tereti ga se, bio svjestan kako je oštećenica slabo pokretna osoba starije životne dobi te da se zbog toga može otežano braniti. Okrivljenika se tereti da je potom prišao s leđa oštećeniku i nožem mu zadao niz reznih rana po licu, ramenima, tijelu, rukama i dlanovima te s leđa nekoliko reznih rana vrata pa je oštećenik preminuo od zadobivenih ozljeda na mjestu događaja.
Nakon što je lišio života obje žrtve, okrivljenik je tražio novac pa je pretražio ladice u vitrini u dnevnoj sobi u kojoj je oštećenica držala veći iznos gotovog novca, koji on nije pronašao, pa je iz njenog novčanika otuđio zasad nepoznat iznos novaca.
U optužnici je predloženo da se okrivljeniku produlji istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela.