Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu
Podnesena žalba na oslobađajuću presudu

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu uložilo je žalbu na presudu Županijskog suda u Zagrebu kojom je hrvatski državljanin (1985.) oslobođen od optužbe zbog počinjenja kaznenog djela ubojstva iz članka 90. Kaznenog zakona/97 i kaznenog djela teške tjelesne ozljede u pokušaju iz članka 99. stavak 1. i 4. KZ-a/97 u svezi članka 33. KZ-a. (1. 6. 2017.)

Optužnicom ovog državnog odvjetništva okrivljenik je optužen da je 15. ožujka 2008. oko 23,20 sati u parku Ribnjak u Zagrebu, sklopivim nožem usmrtio jednu osobu (1990.) te istim nožem pokušao teško tjelesno ozlijediti drugu osobu, u čemu nije uspio već joj je nanio tjelesne ozljede (1991.).

Žalba na presudu uložena je zbog pogrešno utvrđenog činjeničnog stanja, s obzirom da državno odvjetništvo smatra kako je sud pogrešno zaključio da nema dovoljno dokaza da je okrivljenik počinio ova dva kaznena djela.
U žalbi je predloženo da Vrhovni sud Republike Hrvatske ukine oslobađajuću presudu te predmet vrati županijskom sudu na ponovno odlučivanje.