Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu
Podignuta optužnica protiv 46-godišnjaka zbog ubojstva i dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu je 19. lipnja 2013. podiglo optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1967.) zbog počinjenja kaznenog djela ubojstva iz čl. 110. Kaznenog zakona i kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom iz čl. 215. st. 1. KZ-a. (2. 7. 2013.)

Okrivljenika se tereti da je oko 20,00 sati 23. ožujka 2013. u caffe baru u Zagrebu, nakon verbalnog i fizičkog sukoba sa B. P., vlasnicom caffe bara; u cilju da usmrti njenog izvanbračnog supruga V. K. koji je netom prije okrivljenog zamolio da napusti caffe bar; iz pištolja ispalio dva hica prema V. K. (u trbuh i glavu) nanijevši mu teške i po život opasne tjelesne ozljede od kojih je preminuo u bolnici 29. ožujka 2013. Tereti ga se i da je, iako svjestan da se u caffe baru nalazi velik broj gostiju i pristajući da ugrozi njihov tjelesni integritet, ispalio i treći hitac prema barskoj stolici čime je ugrozio tjelesni integritet desetero osoba koje su se nalazile u blizini.
Optužnicom je predloženo da se protiv okrivljenika produlji istražni zatvor do okončanja postupka zbog opasnosti od ponavljanja djela.