Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu
Podnijet istražni zahtjev protiv 51-godišnjakinje zbog zlouporabe položaja i ovlasti

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu podnijelo je istražni zahtjev protiv hrvatske državljanke (1960.) zbog postojanja osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela zlouporabe položaja i ovlasti iz čl. 337. st. 1., 3. i 4. Kaznenog zakona. (2. 8. 2011.)
Osnovano se sumnja da je 51-godišnjakinja od 3. studenog 2004. do 14. prosinca 2009. kao zaposlenica trgovačkog društva iz Zagreba zadužena za pružanje knjigovodstvenih usluga klijentima društva koji su s navedenim društvom imali zaključene ugovore o obavljanju računovodstvenih usluga, s ciljem da se znatno okoristi, prilikom obavljanja knjigovodstvenih poslova tim klijentima donosila bianco naloge za plaćanja i uplatnice na potpis i ovjeru, prezentirajući im da se isti odnose na plaćanje materijalnih troškova njihovih poslovnih subjekata.
Nakon što bi ih isti potpisali, osnovano se sumnja da je u naloge vlastoručno upisivala iznose i opis plaćanja te broj svog tekućeg računa i tekućih računa svojih kćeri pa je putem 275 transakcija s računa klijenata društva na navedene osobne račune neovlašteno prenijela ukupan novčani iznos od 390.100,00 kn pribavivši sebi i svojim kćerima tu nepripadnu imovinsku korist.