Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu
Donijeto rješenje o provođenju istrage i predloženo određivanje istražnog zatvora

Županijsko državno odvjetništvo je donijelo rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (1977.) zbog kaznenog djela teškog ubojstva iz čl. 111. st. 1. točka 1. Kaznenog zakona te je sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu predložilo određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i posebno teških okolnosti počinjenja kaznenog djela. (6. 2. 2014.)
Postoji osnovana sumnja da se 37-godišnjak oko 8,35 sati 5. veljače 2014. po prethodnom dogovoru sastao sa V. H. u Zagrebu te ju, pod izlikom da će razgovarati, odveo do stambene zgrade na drugoj zagrebačkoj adresi gdje je povremeno koristio stan i garažu. Po dolasku do zgrade odveo ju do garaže dok ga je oštećena slijedila ništa ne sluteći, a potom zatvorio i zaključao vrata garaže te joj, u cilju da ju usmrti, zadao veći broj udaraca šakom po glavi i tijelu, a zatim i kuhinjskim batom. Postoji osnovana sumnja da je, kada je oštećena pala na pod, rukama joj snažno stiskao vrat sve dok nije prestala davati znakove života.
Sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu je prihvatio prijedlog za određivanje istražnog zatvora i odredio istražni zatvor po obje predložene zakonske osnove.