Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu
Podignuta optužnica protiv 40-godišnjaka zbog pokušaja razbojništva

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu je 22. kolovoza podiglo optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1978.) zbog počinjenja kaznenog djela razbojništva u pokušaju iz članka 230. stavak 2. u svezi članka 34. Kaznenog zakona. (6. 9. 2018.)

Okrivljenika se tereti da je 18. svibnja 2018. oko 13,50 sati u Zagrebu; nakon što se osobnim automobilom kojim je upravljao drugi muškarac dovezao do mjenjačnice u Ulici Milivoja Matošeca; ušao u mjenjačnicu te tijekom razgovara s vlasnikom mjenjačnice o navodnoj konverziji veće količine eura u druge valute, u jednom trenutku iz ruksaka izvadio pištolj i uperio ga u vlasnika te ga dva puta repetirao. Kad je vlasnik mjenjačnice vikanjem upozoravao da mu prijeti opasnost i počeo okrivljenika gurati iz mjenjačnice, viku je čula vlasnikova sestra i ušla u prostor mjenjačnice te su zajedno izgurali okrivljenika na ulicu. No, okrivljenik se odmah potom noseći pištolj u ruci vratio kako bi uzeo svoj ruksak i pritom se ponovno sukobio s vlasnikom i njegovom sestrom kao i drugom vlasnikovom sestrom koja je u međuvremenu čula buku i došla u mjenjačnicu. Okrivljenik je zatim trčeći pobjegao iz mjenjačnice i utrčao u parkirano vozilo u kojem ga je čekao drugi muškarac te su se vozilom udaljili s mjesta događaja.
U optužnici je predloženo da se protiv okrivljenika produlji istražni zatvor do okončanja kaznenog postupka zbog opasnosti od ponavljanja djela.