Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu
Doneseno rješenje o provođenju istrage protiv dvojice osumnjičenika

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv dvojice hrvatskih državljana (1976. i 1975.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela teške krađe iz članka 229. stavak 1. i 2. Kaznenog zakona. (8. 2. 2017.)

Postoji osnovana sumnja da su obojica osumnjičenika od 28. srpnja 2016. do 25. kolovoza 2016.; zajedno i po prethodnom dogovoru s nakanom da se okoriste oduzimanjem tuđih pokretnih stvari; provaljivanjem i svladavanjem prepreka stambene zgrade u Zagrebu iz prostorija stana oduzeli tuđe pokretne stvari (mobitele, nakit, novac, karticu, prijenosno računalo i dr.) u vrijednosti od oko 15.000,00 kuna.
Osnovano se sumnja da su 20. prosinca 2016.; zajedno i po prethodnom dogovoru u nakani da se okoriste oduzimanjem tuđih pokretnih stvari; provaljivanjem i svladavanjem prepreka iz drugog stana stambene zgrade u Zagrebu oduzeli i u zajedničku korist zadržali više komada raznog nakita od žutog i bijelog zlata te razni drugi nakit velike vrijednosti, kao i dokumente i druge vrijedne stvari te umjetničke slike koje su pronašli u stanu (šteta od oko 200.000,00 kuna). 
Osnovano se sumnja da su s istim ciljem i na prethodno opisani način u vremenu od 9. do 11. siječnja 2017. ušli u treću stambenu zgradu u Zagrebu odnosno stan u kojem su djelomično ispremetali predmete te oduzeli i za sebe zadržali novac, razni nakit, mobitele, razne digitalne uređaje kao i rezervni ključ za osobni automobil pričinivši veliku štetu (veća od 60,000,00 kuna).
Postoji osnovana sumnja i da su od 9. do 13 siječnja 2017.; zajedno i po prethodnom dogovoru s nakanom da se okoriste oduzimanjem tuđih pokretnih stvari; na neutvrđen način otvorili protuprovalna ulazna vrata stana u četvrtoj zgradi u Zagrebu i ispremetali stvari te oduzeli i za sebe zadržali novac u većem kunskom iznosu kao i razni nakit, digitalnu opremu i uređaje, mobitele, i druge razne vrijedne stvari koje su pronašli pričinivši štetu u iznosu od oko 250.000,00 kuna.

Obojica osumnjičenika su ispitana u državnom odvjetništvu te je sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu podnesen prijedlog za određivanje istražnog zatvora temeljem članka 123. stavka 1. točke 3. Zakona o kaznenom postupku.