Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu
Donijeto rješenje o provođenju istrage protiv 25-godišnjaka zbog pokušaja ubojstva

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu je donijelo rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (1989.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela ubojstva u pokušaju iz članka 110. u svezi članka 34. stavka 1. Kaznenog zakona, ujedno podnijevši prijedlog sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu da se okrivljeniku odredi istražni zatvor. (9. 4. 2014.)

Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik oko 4,40 sati 6. travnja 2014. na parkirališnom prostoru jednog noćnog kluba u Zaboku; nakon verbalnog, a potom i fizičkog sukoba; pod utjecajem alkohola sjeo u svoj osobni automobil marke Renault Thalia i naglo krenuo prema M. S. u cilju da ga usmrti. Nakon što je prednjim desnim dijelom automobila udario M. S., oštećeni je pao na poklopac motora vozila, a potom na tlo ispred automobila, a okrivljenik je, ustrajući u namjeri da ga usmrti, vozilom prešao preko njegova struka i desne ruke nanijevši mu ozljede glave, prsišta i trbuha.
Zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela, sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu je podnijet prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenika, koji je sudac istrage prihvatio i okrivljeniku odredio istražni zatvor po traženim osnovama.