Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu
Ispitane dvije okrivljenice i predloženo određivanje istražnog zatvora

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu provelo je dokazne radnje ispitivanja dvije hrvatske državljanke (1995. i 1998). u svojstvu okrivljenika zbog postojanja osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela povrede djetetovih prava iz članka 177. Kaznenog zakona. (9. 7. 2019.)

Postoji osnovana sumnja da je prvookrivljenica (1995.) od sredine travnja 2019. do 6. srpnja 2019. u Zagrebu počinila kazneno djelo povrede djetetovih prava iz članka 177. stavak 1. i 3. Kaznenog zakona, na štetu djeteta (2016.). Osnovano se sumnja i da je drugookrivljenica (1998.) počinila kazneno djelo povrede djetetovih prava iz članka 177. stavak 1., 2. i 3. Kaznenog zakona na štetu istog djeteta.

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv obje okrivljenice zbog postojanja osnovane sumnje da su počinile navedena kaznena djela, te je podnijelo sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv obje okrivljenice zbog opasnosti od mogućeg utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (članak 123. stavak 1. točka 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku). Sudac istrage prihvatio je navedeni prijedlog i odredio istražni zatvor protiv obje okrivljenice.