Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu
Podignuta optužnica protiv dvoje okrivljenika zbog više razbojništava i teške krađe

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu podiglo je optužnicu protiv dvoje hrvatskih državljana (1981. i 1996.) zbog počinjenja više kaznenih djela razbojništva iz članka 230. stavak 1. i razbojništva iz članka 230. stavak 2. Kaznenog zakona i kaznenog djela teške krađe iz članka 229. stavak 1. toč. 2. KZ-a. (10. 5. 2016.)

Prvookrivljenika se tereti da je od 1. do 8. veljače 2016. uz uporabu noža počinio razbojništvo u jednoj ljekarni u Zagrebu; u istoj benzinskoj postaji počinio dva razbojništva zastrašivanjem i prijetnjama prema djelatnicama navedene benzinske postaje te u jednoj ljekarni jednu tešku krađu na osobito drzak način. Tereti ga se da si je navedenim kaznenim djelima pribavio imovinsku korist od ukupno 9.120 kuna.
Prvookrivljenika i drugookrivljenicu se tereti da su od 3. do 7. veljače 2016. zajedno počinili još dva razbojništva, jedno uz uporabu noža u jednoj benzinskoj postaji, a drugo uz uporabu plastičnog pištolja u jednoj trgovini mješovitom robom. Za vrijeme dok je prvookrivljenik oduzimao novac iz benzinske postaje odnosno trgovine, drugookrivljenu mlađu punoljetnicu se tereti da je, sukladno prethodnom dogovoru, pazila ispred ulaznih vrata benzinske postaje odnosno trgovine da netko ne naiđe. Navedenim kaznenim djelima okrivljenici su si pribavili imovinsku korist u ukupnom iznosu od 7.920,00 kuna.

U optužnici je predloženo da se prvookrivljeniku produlji istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela.