Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu
Donijeto rješenje o provođenju istrage protiv 34-godišnjaka

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu je ispitalo hrvatskog državljanina (1981.) zbog osnovane sumnje da bi počinio kazneno djelo razbojništva iz članka 230. stavak 1. Kaznenog zakona te donijelo rješenje o provođenju istrage. (11. 3. 2016.)

Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik 9. ožujka 2016. oko 17,10 sati ušao u poslovnicu banke u Tratinskoj ulici u invalidskim kolicima te zaposlenicima banke predao papir na kojem je pisalo kako ima bombu u torbi te da mu daju 100.000,00 eura ili će sve odletjeti u zrak. Zaposlenici banke su mu, u strahu za svoj život i život svih prisutnih u poslovnici, predali iznos od 50.000,00 kuna. Nakon što je preuzeo kovertu s novcem, osnovano se sumnja da je zaposlenik banke okrivljenika, na njegovo traženje, u kolicima odgurao do taksi stajališta. Okrivljenik je ušao u taksi vozilo i odvezao se iz Zagreba, a to su vozilo oko 18,50 sati zaustavili policijski službenici i uhitili okrivljenika no kod njega nisu pronašli bombu.
Kako nije bilo zakonskih razloga za određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenika, tako takav prijedlog nije podnijet.