Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu
Ispitan 39-godišnjak zbog dovođenja u opasnost života i imovine i neovlaštene proizvodnje i prometa drogama

U Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu je 11. veljače 2018., na temelju kaznene prijave Policijske uprave zagrebačke, ispitan hrvatski državljanin (1979.) zbog osnova sumnje da je počinio kaznena djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom iz čl. 215. st. 1. i 3. Kaznenog zakona i neovlaštene proizvodnje i prometa drogama iz čl. 190. st. 1. KZ-a. (12. 2. 2018.)
Postoji osnova sumnje da je 7. veljače 2018. oko 15,20 sati u kotlovnici obiteljske kuće u Zagrebu, u vrijeme dok je u kući bila i njegova majka, olako držeći da do štetnih posljedica neće doći, zagrijavao opojnu drogu marihuanu sa smjesom benzina na električnom kuhalu, uslijed čega je došlo do eksplozije te smjese i požara kojeg su u daljnjem širenju spriječili vatrogasci.
Osnovano se sumnja i da je u neutvrđenom razdoblju do 7. veljače 2018. u obiteljskoj kući u kojoj stanuje u Zagrebu, odnosno u zasebnoj prostoriji na ugrađenom sustavu za ventilaciju, grijanje i osvjetljavanje, u teglama za cvijeće uzgojio 37 komada biljaka indijske konoplje različite visine te da je u istoj kući 7. veljače držao i 38 grama sasušenih cvjetova na čijim se vrhovima nalazi opojna droga marihuana, plastičnu bočicu djelomično ispunjenu uljem indijske konoplje, metalnu drobilicu sa tragovima opojne droge marihuane, digitalnu vagu te više manjih posuda sa sjemenkama indijske konoplje.