Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu
Ispitan 29-godišnjak zbog teške tjelesne ozljede

Općinsko držano odvjetništvo u Zagrebu ispitalo je hrvatskog državljanina (1986.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela teške tjelesne ozljede iz članka 118. stavak 2. Kaznenog zakona. (13. 7. 2015.)

Postoji osnovana sumnja da je oko 00,20 sati 12. srpnja 2015. u Sesvetama; u vozilu zagrebačkih registracijskih oznaka kojim je upravljao pod utjecajem alkohola (od 1,08 g/kg alkohola u organizmu); ljut što je njegova djevojka koja je bila na suvozačevom mjestu razgovarala sa svojim poznanikom, vrijeđao ju pogrdnim riječima, a zatim ju; u namjeri da ju teško ozlijedi; vanjskim dlanom desne ruke snažno udario u predjelu nosa i nanio joj tešku tjelesnu ozljedu (prijelom nosne kosti s pomakom). Osnovano se sumnja da je; a kako bi joj onemogućio da izađe iz vozila; desnom ju rukom primio za vrat i privukao k sebi i tako vozio još nekoliko kilometara do ulice Bartola Kašića gdje je oštećenica uspjela izaći iz vozila.
Sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu prihvatio je prijedlog državnog odvjetnika i protiv osumnjičenika odredio istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela (članak 123. stavak 1. točka 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku) u trajanju od mjesec dana.