Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu
Podignuta optužnica protiv 44-godišnjaka zbog iznuđivanja iskaza i tjelesne ozljede

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu je podiglo pred Općinskim sudom u Sesvetama optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1969.) zbog počinjenja kaznenog djela iznuđivanja iskaza iz čl. 297. st. 1. Kaznenog zakona i kaznenog djela tjelesne ozljede iz čl. 117. st. 2. KZ-a. (13. 9. 2013.)
Okrivljenika se tereti da je 2. svibnja 2013., u vremenu od 10,52 do 14,19 sati u prostorijama policijske postaje, u svojstvu pomoćnika načelnika za kriminalističku policiju navedene policijske postaje; tijekom provođenja kriminalističkog istraživanja nad uhićenikom E. B. a u nakani da ga prisili da prizna počinjenje više kaznenih djela krađa; naložio mu da izuje cipele, skine čarape te da sjedeći na jednom stolcu noge podigne na drugi stolac, nakon čega mu je policijskom palicom nanio tjelesne ozljede (više udaraca po bosim tabanima i leđima) govoreći mu, između ostalog, da mu je bolje da prizna kaznena djela.
U optužnici je predloženo da se okrivljeniku izrekne kazna zatvora te  sigurnosna mjera zabrane obavljanja dužnosti u državnoj službi i jedinicama lokalne samouprave.