Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu
Donijeto rješenje o provođenju istrage protiv 79-godišnjaka i 35-godišnjaka

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu je nakon provedenog očevida i dokaznih radnji prvog ispitivanja dvojice osumnjičenika donijelo rješenje o provođenju istrage, i to protiv hrvatskog državljanina (1934.) zbog počinjenja kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu iz čl. 227. st. 1., 2. i 6. Kaznenog zakona i protiv hrvatskog državljanina (1979.) zbog kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu iz čl. 227. st. 1. i 4. KZ-a. (13. 10. 2014.)

Postoji osnovana sumnja da je 11. listopada 2014. u Zagrebu, 79-godišnjak upravljao osobnim automobilom kolnikom Ulice Antuna Stipančića u smjeru sjeverozapada te da je dolaskom do raskrižja s Ulicom Bernarda Vukasa prošao pored prometnog znaka "križanje s cestom s prednošću prolaska" te ušao u raskrižje, a da nije propustio vozilo koje ima prednost prolaska. Uslijed navedenog je 35-godišnjak, upravljajući osobnim automobilom Ulicom Bernada Vukasa pod utjecajem alkohola i brzinom znatno većom od dopuštene; u izbjegavanju naleta; svojim desnim bočnim dijelom automobila naletio na prednji lijevi dio automobila 79-godišnjaka nakon čega je nastavio vožnju te pritom prešao na istočnu kolničku traku Ulice Bernarda Vukasa i naletio na osobni autmobil kojim je upravljao 60-godišnjak koji je potom preminuo na mjestu događaja.
Po prijedlogu ovog državnog odvjetništva sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu je odredio istražni zatvor protiv 35-godišnjaka temeljem zakonske osnove iz članka 123. stavka 1. točke 3. Zakona o kaznenom postupku.