Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu
Podignuta optužnica protiv četvorice okrivljenika

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu je 7. prosinca podiglo optužnicu protiv četvorice hrvatskih državljana (1995., 1997., 1995. i 1995.) zbog počinjenja kaznenog djela protupravnog oduzimanja slobode iz članka 136. stavka 1. Kaznenog zakona i kazneno djelo oštećenja tuđe stvari iz članka 235. stavka 1. KZ-a. (13. 12. 2017.)

Okrivljenicima se optužnicom stavlja na teret da su 27. studenog 2016. u Zagrebu; zajedno i dogovorno, u nakani da oštećenici (1998.) onemoguće daljnje kretanje vozilom; vozilom kojim je upravljao trećeokrivljenik prepriječili joj put tako da je bila prisiljena zaustaviti svoje vozilo. Drugookrivljenika (njen bivši dečko) se tereti da je po izlasku iz vozila prišao njenom vozilu, u kojem se oštećenica u strahu zaključala i malo otvorila prozor na vozačevim vratima radi razgovora s njim, i počeo vikati na nju te ju vrijeđati, a potom je; u nakani da ošteti njeno vozilo; nogom udario u lijevi retrovizor i rukom razbio staklo na prednjim lijevim vratima vozila uslijed čega su dijelovi stakla pali na nju. Tereti ga se da ju je uhvatio za kosu i potiljak i njezinom glavom udario u upravljač nanijevši joj tjelesne ozljede te ju pokušao izvući kroz prozor iz vozila pri čemu je oštećenica podigla nogu s papučice kočnice uslijed čega se njeno vozilo počelo kretati unazad i zaustavilo se na rubnom kamenu kolnika.
Drugookrivljeniku su se potom pridružila ostala trojica okrivljenika vičući na oštećenicu i vrijeđajući je te su počeli lupati po njenom vozilu i gurati ga nizbrdo za vrijeme dok je ona bila u njemu pa je vozilo udarilo u kamenu ogradu dvorišta pri čemu se razbilo zadnje vjetrobransko staklo te stražnji dio njenog vozila. Četvorica okrivljenika su potom ušla u okrivljenikovo vozilo kako bi napustili mjesto događaja, ali kada su vidjeli da oštećenica pokušava telefonirati sa svog mobitela, prvookrivljenik je ponovo dotrčao do njenog vozila i istrgnuo joj mobitel iz ruke kako ne bi pozvala policiju te ju počupao za kosu nakon čega su napustili mjesto događaja.
Tereti ih se da su opisanim kaznenim djelima pričinili oštećenici štetu u iznosu od 46.495,00 kuna.