Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu
Podnijeta žalba zbog odluke o kazni

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu je podnijelo žalbu zbog odluke o kazni na presudu Županijskog suda u Zagrebu kojom je prvookrivljenik proglašen krivim zbog kaznenog djela teško kazneno djelo protiv spolne slobode iz članka 154. stavak 2. u svezi članka 154. stavak 1. točka 5. o 6. i članka 153. stavka 1. Kaznenog zakona te osuđen na kaznu zatvora u trajanju od tri godine i šest mjeseci. (17. 12. 2014.)
Istom presudom su drugookrivljenik i trećeokrivljenik proglašeni krivima za počinjenje kaznenog djela  teško kazneno djelo protiv spolne slobode iz članka 154. stavak 2. u svezi članka 154. stavak 1. točka 5.  i članka 153. stavka 1. Kaznenog zakona i osuđuju na kaznu zatvora u trajanju od po tri godine.
U žalbi se obrazlažu razlozi zbog kojih ovo državno odvjetništvo smatra da su izrečene kazne preniske i neodgovarajuće težini i okolnostima počinjenja kaznenih djela kao i ličnosti počinitelja, uz prijedlog da Vrhovni sud Republike Hrvatske preinači pobijanu presudu i okrivljenicima izrekne kazne zatvora u duljem trajanju.