Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu
Podignuta optužnica protiv 20-godišnjaka zbog pokušaja ubojstva

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu podiglo je pred Županijskim sudom u Zagrebu optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1996.) zbog počinjenja kaznenog djela protiv života i tijela ubojstvom u pokušaju opisano i kažnjivo po članku 110. u svezi članka 34. Kaznenog zakona i članka 51. Kaznenog zakona. (17. 12. 2016.)

Optužnicom ga se tereti da je; nakon što je u poslijepodnevnim satima prethodnog dana u Ljubijskoj ulici u Zagrebu, verbalno napao dvojicu oštećenika; 10. rujna 2016. oko 01,20 sati, upravljao osobnim automobilom marke Smart te kad je uočio osobni automobil marke Audi A5 (kojim je upravljao jedan od oštećenika, a u njemu su bila još dva oštećenika) vozeći se ispred njih, na raskrižju Avenije Gojka Šuška i kolnog ulaza okretišta autobusa Dubrava, skrenuo u lijevo i polukružno se okrenuo na lijevu prometnu traku zapadnog kolničkog traka Avenije Gojka Šuška. Okrivljenika se tereti da je; u nakani da usmrti svu trojicu oštećenika vičući da će ih ubiti; kroz spušteni prozor vozačkih vrata iz vatrenog oružja ispalio najmanje šest hitaca od čega pet hitaca izravno u vozačeva i suvozačeva vrata lijeve strane automobila marke Audi A5.
 Pet ispaljenih zrna streljiva uzrokovalo je probojna mehanička oštećenja na vozačevim i suvozačevim vratima lijeve strane automobila, a jedno je prošlo kroz vrata lijeve strane automobila i u nastavku je fragment tog streljiva, prolazeći kroz oplatu naslona suvozačke stolice, uzrokovalo savijanje te oplate od čega je suvozač zadobio tjelesnu ozljedu (krvni podljev u području lijeve strane leđa), dok su dva zasebna fragmenta raspadnutog zrna streljiva, oštećeniku koji je bio na stražnjem sjedalu, zadala tjelesnu ozljedu (dva strijelna okrznuća u području lijeve natkoljenice).
Predloženo je produljenje istražnog zatvora protiv okrivljenika temeljem članka 123. stavak 1. točka 3. Zakona o kaznenom postupku.