Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu
Podnijet istražni zahtjev protiv dvije osobe zbog zlouporabe opojnih droga

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu podnijelo je istražni zahtjev protiv dvojice hrvatskih državljana (1984. i 1986.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela zlouporabe opojnih droga iz čl. 173. st. 2. Kaznenog zakona i pomaganja u  kaznenom djelu zlouporabe opojnih droga iz čl. 173. st. 2. u vezi čl. 38. KZ-a. (18. 7. 2011.)

Postoji osnovana sumnja da je, u cilju daljnje preprodaje, prvoosumnjičenik 4. srpnja 2011. u Zagrebu kupio od zasada nepoznate osobe oko 4.900,00 grama droge marihuana za 1.000,00 eura  i potom ju sakrio u svojoj sobi u zasebnom dvorišnom objektu obiteljske kuće, a zatim ju je 5. srpnja 2011. predao drugoosumnjičeniku odnosno svom bratu s kojim se dogovorio da ju sakrije. Osnovano se sumnja da ju je brat sakrio u potkrovlje obiteljske kuće na istoj adresi, a poslije odlaska policijskih službenika koji su tražili prvoosumnjičenika, brat ju je odnio na hrpu građevinskog otpada u obližnjoj šumi, no drogu su policijski službenici pronašli 6. srpnja 2011., a  prilikom pretrage stana prvoosumnjičenika pronašli su i oko 4,2 g marihuane te jednu PE vrećicu sa oko 1,1 g amfetamina.
Predloženo je da se protiv prvoosumnjičenika odredi pritvor temeljem čl. 102. st. 1. t. 3. ZKP-a s obzirom da je do sada već osuđivan zbog kaznenih djela protiv imovine i da se vode dva kaznena postupka pred drugim sudovima te da je evidentiran zbog raznih kaznenih djela kao i da bi boravkom na slobodi nastavio s činjenjem istih ili sličnih kaznenih djela.