Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu
Podignuta optužnica zbog više pokušaja ubojstava i teškog djela protiv opće sigurnosti

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu podiglo je optužnicu protiv dvojice hrvatskih državljana (1972. i 1970.) odnosno prvookrivljenika zbog počinjenja dva kaznena djela ubojstva u pokušaju iz čl. 90. u svezi čl. 33. Kaznenog zakona i jednog teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti ljudi i imovine i sigurnosti prometa iz čl. 271. st. 1. u svezi čl. 263. st. 1. i 3. KZ-a te drugookrivljenika zbog počinjenja tri kaznena djela ubojstva u pokušaju iz čl. 90. u svezi čl. 33. KZ-a. (18. 12. 2014.)

Okrivljenike se tereti da su oko 20,00 sati 13. ožujka 2011. dovezli se osobnim automobilom do ulice Mudifaj u Zagrebu, gdje je drugookrivljenik izašao iz automobila s motornom pilom koju je stavio u pogon te; u namjeri da ih liši života; njome mahao prema oštećenicima I. M. i D. K., prijeteći im lišavanjem života na što su oštećenici strahujući za svoj život pobjegli niz ulicu, a drugookrivljenik je sa upaljenom motornom pilom trčao za njima.
Istovremeno je prvookrivljenik automobilom krenuo prema oštećenicima također u namjeri da ih automobilom liši života. Kada je iz obližnje kuće izašao građanin u namjeri da pomogne oštećenicima, drugookrivljenik je motornom pilom krenuo prema njemu (na blizinu od oko 20 cm od lica) a potom motornom pilom krenuo prema I. M. Okrivljenik je ponovno motornom pilom krenuo prema građaninu budući da je htio spriječiti nasrtanje na I. M. i dok je građanin uzmicao prema ogradi, I. M. je lopatom udario drugookrivljenika koji je od udarca pao na tlo. 
U isto je vrijeme prvookrivljenik automobilom krenuo prema građaninu i zadnjim ga dijelom vozila udario te oborio na tlo, a potom se, bježeći s mjesta događaja, brzom vožnjom odvezao pri čemu je automobilom prešao preko drugookrivljenika koji je od zadobivenog udarca lopatom ležao na cesti, pristajući ga time lišiti života. Dugookrivljenik je zadobio tjelesnu ozljedu (rana i razderotina lijeve potkoljenice) i tešku tjelesnu ozljedu (prijelom četiri rebra).