Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu
Podignuta optužnica protiv 26-godišnjaka zbog razbojništva i teške tjelesne ozljede

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu podiglo je optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1989.) zbog počinjenja kaznenog djela razbojništva iz članka 230. stavka 2. Kaznenog zakona i kazneno djelo teške tjelesne ozljede iz članka 118. stavak 1. KZ-a. (19. 1. 2016.)

Okrivljenika se tereti da je oko 19,20 sati 11. svibnja 2014. došao do obiteljske kuće u Konjščinskoj ulici u Zagrebu te pozvonio na ulazna vrata te kada mu ih je vlasnik otvorio,  zatražio je da mu posudi sto eura, no budući da mu je vlasnik to odbio, okrivljenik je rekako kako će sada naplatiti onu vožnju kada ga je vozio te krenuo prema njemu u nakani da ga udari.
Okrivljenika se tereti da je; kad je vlasnik kuće pobjegao po stepenicama prema prvom katu gdje ga je okrivljenik sustigao; tijekom naguravanja ga srušio na pod i sjeo mu na trbuh te ga snažno udarao stisnutim šakama po licu i glavi pri čemu je oštećeniku polomio dioptrijske naočale (u vrijednosti oko pet tisuća kuna) te mu sa zapešća lijeve ruke otkopčao muški ručni sat (u vrijednosti od najmanje 86.450,00 kuna). Okrivljenik je s prisvojenim satom marke Rolex pobjegao iz kuće oštećenika, a oštećenik je u opisanom događaju zadobio više ozljeda po glavi i tijelu (teška tjelesna ozljeda).