Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu
Podnijet istražni zahtjev zbog zlouporabe opojnih droga i pokušaja sprječavanja službene osobe u obavljanju službene dužnosti

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu podnijelo je istražni zahtjev protiv dvojice hrvatskih državljana (1958. i 1970.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela zlouporabe opojnih droga iz čl. 173. st. 2. KZ-a, a protiv prvoosumnjičenika i zbog  kaznenog djela sprječavanja službene osobe u obavljanju službene dužnosti u pokušaju iz čl. 317. st. 1. i 2. u svezi čl. 33. KZ-a. (19. 5. 2011.)

Postoji osnovana sumnja da su osumnjičenici radi daljnje prodaje na ilegalnom narko tržištu, nabavili i držali veće količine opojne droge kokain te su policijski službenici 2. svibnja 2011. u Zagrebu kod prvoosumnjičenika, kojeg su na njegovom mopedu zaustavili policajci u Vukovarskoj ulici, pronašli 694,5 g kokaina, a istoga dana su u stanu drugoosumnjičenika u Nehajskoj ulici pronašli 169,53 g kokaina.
Ujedno, osnovano se sumnja da je prvoosumnjičenik 2. svibnja 2011. u Zagrebu upravljao svojim mopedom Vukovarskom ulicom i prošao kroz semafor za vrijeme upaljenog crvenog svjetla, unatoč zvučnim i svjetlosnim signalima policijskih službenika da se  zaustavi. Nastavio je vožnju i popeo se mopedom na nogostup kako bi pobjegao Širolinom ulicom,  odbacivši pritom pvc vrećicu u kojoj se nalazio kokain, a u trenutku kad je ispred njega stao policijski službenik H. K. s ispruženom značkom "policija", udario ga je mopedom. Policijski službenik je ozlijeđen, a osumnjičenika su zaustavili drugi policijski službenici.
Protiv obojice osumnjičenika je predloženo određivanje pritvora zbog težine kaznenog  djela.