Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu
Ispitana četvorica osumnjičenika i određen istražni zatvor

U Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu su 19. veljače 2018., na temelju kaznene prijave Policijske uprave zagrebačke, ispitana četvorica hrvatskih državljana (1995., 1997., 1992. i 1993.) zbog osnova sumnje da su počinili kazneno djelo teške tjelesne ozljede iz čl. 118. st. 1. Kaznenog zakona. (20. 3. 2018.)

Postoji osnovana sumnja da su 18. ožujka 2018. oko 10,20 sati trećeosumnjičenik i četvrtoosumnjičenik došli na hitan prijem bolnice u Zagrebu radi pružanja liječničke pomoći četvrtoosumnjičeniku i, nakon što su nezadovoljni činjenicom što ga dežurni liječnik nije odmah pregledao, prvo se verbalno sukobili sa zaposlenikom bolnice koji je zaprimao pacijente na šalteru hitnog prijema. Osnovano se sumnja da su zatim nazvali prvoosumnjičenika i drugoosumnjičenika te ih zatražili da i oni dođu na hitan prijem bolnice što su oni i učinili te su potom sva četvorica osumnjičenika; u nakani da teško tjelesno ozlijede oštećenog zaposlenika; najprije ga počeli rukama odgurivati, a potom ga desetak puta udarili zatvorenim šakama u predjelu glave te ga više puta udarili u predjelu tijela. Oštećenik je uslijed zadobivenih udaraca zadobio tešku tjelesnu ozljedu (prijelom dna orbite desno). 
Dežurnom sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu predloženo je određivanje istražnog zatvora protiv četvorice osumnjičenika zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke (članak 123. stavak 1. točka 2. ZKP-a) i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (članak 123. stavak 1. točka 3. ZKP-a). Sudac istrage djelomično je prihvatio prijedlog i protiv svih četvero osumnjičenika odredio istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (članak 123. stavak 1. točka 2. ZKP-a).